Skoči do osrednje vsebine

Minister Hojs in glavni direktor DSU Podgoršek podpisala pogodbo o gradnji nove stavbe za MNZ

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs in glavni direktor D. S. U., družba za svetovanje in upravljanje, d. o. o., mag. Marjan Podgoršek sta danes podpisala pogodbo o gradnji nove stavbe za Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ).
Minister Hojs in direktor Podgoršek podpisujeta pogodbo za novo stavbo MNZ

Podpis pogodbe o gradnji nove stavbe za MNZ | Avtor: MNZ

1 / 2

V izjavi za javnost po podpisu pogodbe je minister Aleš Hojs dejal: »Vesel sem, da smo po dobrem letu, odkar smo se začeli pogovarjali o tem projektu, podpisali pogodbo, s katerimi se družba v državni lasti obvezuje, da bo v naslednjih štirih letih dokončala in nam oddala poslovne prostore na območju Litostroja jug.« V novih prostorih se bodo nahajale notranje-organizacijske enote, ki se trenutno nahajajo v centru Ljubljane (Štefanova, Prešernova in še nekaj manjših lokacij), v nove prostore pa se bomo preselili tudi iz najetih prostorov na Litostrojski. Predvsem pred družbo DSU je še precej veliko dela, pogovori potekajo tudi z Mestno občino Ljubljana (MOL), saj je projekt uvrščen v sporazum med MOL in Vlado RS kot eno prednostnih projektov. »Verjamem, da bo družba DSU v naslednjih mesecih relativno hitro prišla do gradbenega dovoljenja in kasneje do izvajalca ter bodo stvari potekale v dogovorjenih rokih,« je še povedal minister in se družbi DSU zahvalil za korektno sodelovanje.

Glavni direktor družbe DSU mag. Marjan Podgoršek je omenjeni projekt ocenil kot pozitiven. »Lokacija nove stavbe na Litostroju jug je v lasti DSU, ima sprejet zazidalni načrt in tudi glede ostalih parametrov ocenjujemo, da ni večjih tveganj.«