Skoči do osrednje vsebine

Cepljenje kot sinonim solidarnosti

Minister za zdravje je obiskal Zdravstveni dom (ZD) Metlika, kjer je s predstavniki zdravstvenih domov podal skupno izjavo za medije. Namen obiska je bila seznanitev s primarno ravnjo zdravstva na področju jugovzhodne Slovenije.

Obisk se je začel z internim sestankom, kjer so se sogovorci pogovarjali o cepljenju in obvladovanju epidemije. Prisotni so bili predstavniki Zdravstvenega doma Metlika, Zdravstvenega doma Novo Mesto, Zdravstvenega doma Ribnica, Zdravstvenega doma Kočevje, Zdravstvenega doma Črnomelj, Zdravstvenega doma Krško, Zdravstvenega doma Trebnje, Zdravstvenega doma Sevnica in Zdravstvenega doma Brežice.

Minister je povedal, da je cepljenje sinonim solidarnosti in da se je ta izkazala kot ključna pred 30 leti pri osamosvojitvi in da je ključna tudi pri vzdrževanju zdravstvenega sistema. »S pristopom 100.000 cepljenih tedensko lahko poskrbimo, da bomo Slovenci pred jesenjo ustrezno precepljeni. Cepljenje je morda majhen korak za vsakega izmed nas, vendar je velik korak za javno zdravje in slovensko zdravstvo,« je izpostavil. Poklukar zagovarja pozitivno komunikacijo in verjame, da je z vsemi deležniki družbe treba komunicirati ter jim predstaviti učinkovitost in varnost cepiv ter njihovih prednosti.