Skoči do osrednje vsebine

Strateški svet za zunanjo politiko nadaljeval razpravo o osvežitvi zunanjepolitične strategije

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije se je danes na drugi seji sestal Strateški svet za zunanjo politiko, ki ga vodi minister dr. Anže Logar. Svet je nadaljeval razpravo o osvežitvi aktualne zunanjepolitične strategije Republike Slovenije.
člani sveta med razpravo za mizo

Zasedanje Strateškega sveta | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

Po prvem zasedanju na temo osvežitve zunanjepolitične strategije 2. marca letos je Strateški svet na današnjem zasedanju nadaljeval razpravo o osnutku dokumenta. Člani Sveta so novi osnutek ocenili kot primeren, posredovali pa so tudi dodatne predloge in pripombe. Razprava je tekla o nekaterih terminoloških vprašanjih in formulacijah glavnih poudarkov. Največ pozornosti so bili deležni spremenjeno varnostno in mednarodno okolje v Evropi in svetu, kibernetska varnost in digitalizacija ter gospodarska diplomacija.

Na podlagi predlogov in pripomb iz današnje razprave bo do jeseni oblikovan nov osnutek in posredovan Vladi Republike Slovenije.

Kot nova člana Strateškega sveta sta tokrat v razpravi sodelovala dr. Igor Senčar, državni sekretar za koordinacijo mednarodnih in zadev Evropske unije v Kabinetu predsednika vlade, ter dr. Uroš Svete, direktor Uprave Republike Slovenije za informacijsko varnost.