Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Raščan nagovoril udeležence Konference o reformah v Ukrajini

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je z video sporočilom nagovoril udeležence četrte mednarodne Konference o reformah v Ukrajini, ki je letos potekala v Vilni.
med video nastopom

Državni sekretar dr. Stanislav Raščan | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

V uvodnem delu drugega dne konference je državni sekretar dr. Raščan poudaril pomen nadaljnje implementacije reformne agende Ukrajine in izrazil podporo Slovenije ukrajinskim naporom v tem procesu. Izpostavil je sodelovanje Slovenije v programu U-LEAD s sedežem v Kijevu, ki zagotavlja strokovno in finančno pomoč ukrajinskim oblastem in lokalnim skupnostim pri izvajanju reforme decentralizacije in regionalnega razvoja. V drugem delu nagovora se je osredotočil na pomen digitalne transformacije kot vzvoda krepitve konkurenčnosti gospodarstva ter pomembnega elementa okrevanja po pandemiji covida-19 in preprečevanja prihodnjih kriz.

Konferenca o reformah v Ukrajini poteka z namenom povezovanja ukrajinskih odločevalcev z mednarodnimi partnerji glede napredka, ki ga Ukrajina dosega na področju izvajanja reform. Ključni vsebinski poudarki letošnje konference so bili odnosi EU-Ukrajina, reforma varnostnega in obrambnega sektorja, priložnosti poslovno-investicijskega okolja in razvoj demokratičnih institucij.