Skoči do osrednje vsebine

Minister za kulturo dr. Simoniti gostil direktorja frankfurtskega knjižnega sejma Boosa

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti se je danes, 5. julija 2021, srečal z direktorjem frankfurtskega knjižnega sejma Jürgenom Boosom in vodjo programov častnih gostovanj pri knjižnem sejmu Simone Bühler. Srečanje je potekalo v prostorih Ministrstva za kulturo.

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti in vodja kabineta ministra za kulturo Breda Mulec na srečanju z direktorjem frankfurtskega knjižnega sejma Jürgenom Boosom in vodjo programov častnih gostovanj pri knjižnem sejmu Simone Bühler | Avtor Ministrstvo za kulturo

Slovenija bo častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu leta 2023. Vodstvo knjižnega sejma v Frankfurtu je nazadnje obiskalo Slovenijo leta 2019. Tokrat v Slovenijo prihaja zaradi srečanje z aktualnim ministrom za kulturo, novim v. d. direktorjem Javne agencije za knjigo in v želji po vzdrževanju stika s Slovenijo kot prihodnjo državo častno gostjo ter njenim založniškim sektorjem.

Kot je v pogovoru z ministrom za kulturo dr. Simonitijem izpostavil direktor knjižnega sejma Boos, se v Sloveniji lahko pohvalimo z bogato zgodovino literarnega ustvarjanja, ki se danes odraža tudi v kopici dobrih in kakovostnih literarnih ustvarjalcev. Prepričan je, da bodo tako literarni potencial kot literarni dosežki slovenskih ustvarjalcev pritegnili pozornost tujih javnosti.

Minister za kulturo in direktor sta ocenila, da slovenske priprave tečejo brez večjih zatikov in se strinjala, da je sodelovanje med Slovenijo in knjižnim sejmom dobro. Med drugim se je njun pogovor sukal tudi okoli prednostnih nalog slovenskega predsedovanja s področja kulture. 

Po pogovoru z ministrom za kulturo se bo direktor frankfurtskega knjižnega sejma Boos danes srečal še s strokovnimi službami Ministrstva za kulturo in z v. d. direktorjem Javne agencije za knjigo dr. Dimitrijem Ruplom.