Skoči do osrednje vsebine

Državna sekretarka Kirbiš Rojs na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku Občine Benedikt

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs je ob občinskem prazniku nagovorila občanke in občane Benedikta. V nagovoru jim je čestitala za njihov praznik in poudarila, da si bo vlada še naprej prizadevala, da bodo evropska sredstva uporabljena za zmanjševanje razvojnega razkoraka med slovenskimi regijami.

Kot je povedala državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs na osrednji slovesnosti ob 22. občinskem prazniku Občine Benedikt, so takšne priložnosti in obeležja, kot je 30. obletnica naše države, priložnost, da se ozremo nazaj in preteklosti nastavimo ogledalo. »Podatki kažejo, da Slovenke in Slovenci leta 2021 v povprečju živimo bolje. Prepričana sem, da to občutite tudi občanke in občani Benedikta. Čeprav je vaša občina nekoliko mlajša - na samostojno pot ste stopili leta 1998, lepo napreduje in razvija svoje gospodarstvo ter zvišuje kakovost bivanja,« je dejala.

Pomembno vlogo pri razvoju lokalnih skupnosti so v preteklosti odigrala tudi evropska sredstva, s katerimi v Sloveniji izvajamo številne pomembne projekte. »Njihove rezultate ste si lahko ogledali na fotografski razstavi »Evropska sredstva povezujejo«, ki je gostovala v vaši občini novembra lani. Na razstavi se je predstavil tudi Večgeneracijski center Benedikt,« je povedala.

Voditelji držav članic Evropske unije so 21. julija lani po večdnevnih pogajanjih dosegli zgodovinski dogovor. Ta prinaša obsežna dodatna sredstva tudi za Slovenijo. Evropska komisija je včeraj ob slovenskem prevzemu predsedovanja Sveta EU sporočila pozitivno oceno slovenskemu Načrtu za okrevanje in odpornost. Sredstva bodo olajšala okrevanje po epidemiji covida-19 in med drugim spodbudila naložbe v zeleni in digitalni prehod, v zdravstvo in dolgotrajno oskrbo. »Tudi v prihodnje si bo vlada prizadevala, da bomo z evropskimi sredstvi povezovali dobre zgodbe, ki bodo ustvarjale dodano vrednost za ljudi. Razpoložljivih sredstev ni nikoli dovolj za vse potrebe, a si bomo še naprej prizadevali, da bomo evropska sredstva uporabili za zmanjševanje razvojnega razkoraka med slovenskimi regijami. Čaka nas odgovorno delo,« je zaključila državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs in občanom zaželela veselo praznovanje.

Nagovor državne sekretarke