Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Geršak podpisal sporazum za sodelovanje pri organizaciji Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah

Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani se je 23. junija 2021 že tretje leto zapored odvila podpisna slovesnost v okviru sodelovanja v skupnem boju proti korupciji in prevaram, na kateri je v imenu Ministrstva za javno upravo sodeloval državni sekretar mag. Peter Geršak.

Miza z dokumenti med podpisovanjem, bližnji posnetek rok, ki podpisujejo

Podpis sporazuma o organizaciji Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah | Avtor: Mankica Kranjec

1 / 2

Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah bo tudi letos, med 15. in 19. novembrom, potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Takrat se bodo zvrstili številni dogodki, konference, predavanja in okrogle mize, vse z namenom ozaveščanja širše javnosti o tej problematiki.

Sporazum o sodelovanju pri organizaciji Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah 2021, s podpisom katerega delijo skupen cilj spodbujanja izmenjave najboljših praks ter ozaveščanja interesnih skupin z željo po zmanjšanju negativnih učinkov prevar, korupcije in drugih vrst gospodarskega kriminala v našem lokalnem okolju, je podpisalo 28 partnerjev.

K podpisu sporazuma so poleg Ministrstva za javno upravo pristopili: Združenje preizkušenih preiskovalcev prevar - ACFE Slovenija, družba Deloitte, Komisija za preprečevanje korupcije, Računsko sodišče, Urad za preprečevanje pranja denarja, Urad za nadzor proračuna, Urad za mladino, Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij, Slovenski državni holding, Kapitalska družba, društvo Transparency International Slovenia, Združenje bank Slovenije, Združenje nadzornikov Slovenije, Agencija za javni nadzor nad revidiranjem, Slovenski inštitut za revizijo, Združenje notranjih revizorjev, Stalna arbitraža pri Gospodarski zbornici Slovenije, Klub Slovenskih podjetnikov, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani, Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru, Visoka šola za računovodstvo in finance, GEA College - Fakulteta za podjetništvo, Tax-Fin-Lex in časopisna hiša Delo. Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah 2021 pa podpirajo tudi Banka Slovenije, Evropska investicijska banka, Evropska banka za obnovo in razvoj ter Agencija za zavarovalni nadzor.