Skoči do osrednje vsebine

22 milijonov evrov evropskih sredstev za nadgradnjo vodovodnega sistema v Pomurju

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Nadgradnja vodovodnega sistema B«. Za 36 milijonov evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Rogašovci kot nosilka projekta skupaj z občinami Beltinci, Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Šalovci in Tišina v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije, bo Kohezijski sklad prispeval skoraj 22 milijonov evrov.

Občina Rogašovci kot nosilka projekta bo v sodelovanju z naštetimi občinami hidravlično izboljšala in nadgradila obstoječi vodovodni sistem. Projekt predstavlja nadgradnjo že izvedenega projekta »Oskrba prebivalstva s pitno vodo Pomurja – Sistem B« v okviru finančne perspektive 2007-2013. Tokratna investicija tako obsega izgradnjo 167 kilometrov vodovodnega omrežja s pripadajočimi objekti, nadgradnjo vodnega vira Fazanerija in izvedbo nadzornega centra, s katerim bo omogočeno upravljanje in daljinski nadzor 91 objektov na vodovodnem omrežju

Z izvedeno naložbo bodo omenjene občine zagotovile dolgoročno varno, zdravstveno ustrezno in zanesljivo oskrbo s pitno vodo kar 52.149 svojim prebivalcem.

Projekt se bo začel izvajati letošnjo jesen, zaključen pa bo predvidoma v drugi polovici leta 2023.