Skoči do osrednje vsebine

Poklukar ponovno vabi k cepljenju

Minister za zdravje, Janez Poklukar, je v okviru kampanje Nalezimo se dobrih navad obiskal Novo Gorico, kjer je napovedal mobilizacijo vseh razpoložljivih zmogljivosti za cepljenje proti covidu-19.

Napovedal je tudi oblikovanje mobilnih cepilnih enot, kamor bodo vključeni vsi zdravstveni domovi v Sloveniji, vključno s koncesionarji. Že jutri, 23. junija, bosta delovali dve mobilni cepilni enoti – ena pri Tromostovju, druga v Tivoliju. "Želimo čim bolj angažirati vse razpoložljive enote v zdravstvu, da omogočimo cepljenje," je poudaril minister.

Poklukar je z besedami »Cepimo se, cepimo se in še enkrat, cepimo se« pozval k zaščiti sebe in drugih. Cepiva je dovolj, zaradi česar je omogočeno tudi izbiranje cepiva.

S sogovornicama Petro Kokoravec, direktorico Zdravstvenega doma Nova Gorica, in Damjano Pavlica, podžupanjo Nove Gorice, so spregovorili še o imenovanju direktorja s polnim mandatom v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica, o kadrovski podhranjenosti in o poslovanju in razmerah med epidemijo.