Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Podgoršek gostil češkega ministra za kmetijstvo Miroslava Tomana

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek Republike je včeraj in danes na uradnem obisku gostil ministra za kmetijstvo Češke republike Miroslava Tomana. Obisk češkega ministra v Sloveniji je bil sklenjen z udeležbo na 18. čebelarskem prazniku Slovenije in osrednjim praznovanjem 4. svetovnega dne čebel.
Slovenski in češki minister za kmetijstvo - dr. Podgoršek in Toman ter predsednik ČZS Boštjan Noč na novinarski konferenci

Slovenski in češki minister za kmetijstvo - dr. Podgoršek in Toman ter predsednik ČZS Boštjan Noč na novinarski konferenci | Avtor: MKGP

1 / 2

Ministra Slovenije in Češke sta se včeraj pozno popoldne sestala na dvostranskem srečanju. Pogovor je tekel o pripravah Slovenije na predsedovanje Slovenije Svetu EU, o zaključevanju reforme Skupne kmetijske politike in ostalih dosjejih, ki se bodo odvili v času našega predsedovanja Svetu EU. Prav tako sta se bosta dotaknila nujnosti ozaveščanja o pomenu in vlogi čebel ter drugih opraševalcev pri zagotavljanju proizvodnje hrane, ohranjanju okolja in biotske raznovrstnosti.

Danes dopoldne pa sta se ministra Slovenije in Češke republike, dr. Jože Podgoršek in Miroslav Toman, udeležila 18. Čebelarskega praznika – osrednjega vsakoletnega dogodka, s katerim sicer slovenski čebelarji obeležijo svetovni dan čebel. Dogodek je zaradi epidemije covid-19 »zapoznela« obeležitev 20. maja, letos že 4. svetovnega dne čebel. Čebelarski praznik je organizirala Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju s Čebelarskim društvom Lovrenc na Pohorju, ki obeležuje 100. obletnico delovanja.