Skoči do osrednje vsebine

Ministrica prof. dr. Kustec z mladimi in o mladih na otvoritvenem dogodku Erasmus

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Ministrica prof. dr. Simona Kustec se je danes popoldan udeležila virtualne otvoritvene konference programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota »Evropa v akciji«.

Skupaj s portugalskim ministrom za izobraževanje Tiagom Brandaom Rodriguesom, podpredsednikom Evropske komisije Margaritisom Schinasom in evropsko komisarko za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mladino Mariyo Gabriel so z mladimi izpostavili izjemen pomen obeh programov za participacijo mladih, njihovo izobraževanje, sodelovanje, izmenjavo izkušenj in solidarnost.

Ministrica prof. dr. Simona Kustec je ob tem izpostavila: »Če želimo mladim zagotoviti sodelovanje v procesih odločanja, jim moramo omogočiti ob programih in Erasmus izmenjavah tudi državljanske prostore.« Prav državljanski prostori so prioriteta slovenskega predsedovanja Sveta EU, s katerimi želimo spodbuditi glas mladih. Prav državljanski prostori so prioriteta slovenskega predsedovanja Sveta EU, s katerimi želimo spodbuditi glas mladih. Ravno zato je slovensko ministrstvo na dogodek povabilo tudi slovenskega študenta Nejca Soviča, ki je na delovnem kosilu predstavil njegove izkušnje s programom Erasmus.