Skoči do osrednje vsebine

Minister Tonin v Sveti Trojici v Slovenskih goricah o moči samozavesti in poguma

Minister za obrambo mag. Matej Tonin se je udeležil občinske slovesnosti občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah in otvoritve tradicionalne prireditve Trojicafest. V svojem nagovoru je ob 30-letnici osamosvojitve poudaril pomen samozavesti in neomajnega poguma, ki sta tlakovala pot samostojni Sloveniji. Slavnostni govornik na slovesnosti je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

»Zavedati se moramo, da moramo zase in za svoje interese v prvi vrsti poskrbeti sami. Mi moramo biti samozavestni in odločni v skrbi za slovensko dobrobit,« je v svojem nagovoru povedal minister Tonin in nadaljeval, da so to samozavest in odločnost imeli tudi vsi, ki so tlakovali in ubranili pot v našo samostojnost.

V nadaljevanju je orisal pomen vojske, vse od Rudolfa Maistra dalje. »Plebiscitarne odločitve pred 30 leti ne bi mogli zavarovati brez usposobljenih, motiviranih in opremljenih pripadnikov Teritorialne obrambe, slovenske milice in podpore civilne obrambe«, je dodal minister Tonin in predstavil napore ministrstva za obrambo pri modernizaciji Slovenske vojske.

»Epidemija je bila preizkus naše solidarnosti in ljubezni do bližnjega. Naša skupna dolžnost je, da z največjo odgovornostjo uporabimo vse svoje moči in znanje, da jo premagamo ter preprečimo nadaljnje trpljenje,« je zaključil minister Matej Tonin.

Minister za obrambo mag. Matej Tonin stoji za govorniškim pultom z napisom Trojicafest, ki je izpisano tudi v ozadju na modri podlagi z rožnatimi krogi

Minister za obrambo mag. Matej Tonin v nagovoru na slovesnosti občine Sveta Trojica | Avtor: Monika Sušanj

1 / 2