Skoči do osrednje vsebine

Direktorica mag Katarina Štrukelj na strokovnem posvetu za obeležitev Svetovnega dneva beguncev

Direktorica Urada Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov mag. Katarina Štrukelj se je s sodelavci 17. 6. 2021 ob 12.00 uri udeležila strokovnega posveta v okviru projekta Obeležitev svetovnega dneva beguncev, ki se vsako leto praznuje 20. junija.

Posvet je letos gostila Mestna občina Ljubljana v organizaciji Društva Odnos in Inštituta za afriške študije.

Dogodek se je pričel z nagovorom podžupana Mestne občine Ljubljana, Dejana Crneka, ki je pozdravil tovrstne dogodke in izpostavil dobro sodelovanje z nevladnimi organizacijami, ki delujejo na področju migracij.

Predstavnik organizatorja Franci Jazbec se je zahvalil Uradu Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov za sofinanciranje in podporo projektu »Obeležitev Svetovnega dneva beguncev«. Poudaril je proaktivno vlogo lokalnih institucij ter pomen civilnega dialoga med različnimi institucijami.

Direktorica Urada Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov mag. Katarina Štrukelj se je zahvalila organizatorjem posveta ter ob zaključku projekta izpostavila številne dogodke na lokalnem nivoju, ki so bili organizirani in so namenjeni ozaveščanju širše javnosti o begunski problematiki. Predstavila je aktivnosti urada.

Sledila je razprava o dostopu do zdravstvenih storitev, izobraževanja in zaposlovanja, mnenja o integracijskih aktivnostih pa so podale tudi osebe s priznano mednarodno zaščito.