Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar na ministrskem zasedanju Procesa sodelovanja v jugovzhodni Evropi (SEECP)

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Zunanji minister dr. Anže Logar se je v Antaliji udeležil ministrskega zasedanja Procesa sodelovanja v jugovzhodni Evropi (SEECP).
med zasedanjem SEECP za mizo

Minister dr. Anže Logar | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 3

Ministri in visoki predstavniki držav SEECP so razpravljali o možnostih regionalnega sodelovanja v okviru SEECP, sprejeli letno poročilo Sveta za regionalno sodelovanje (RCC) in dolgoročno Strategijo za jugovzhodno Evropo 2030, ki temelji na uspehu predhodne Strategije 2020 ter ciljih trajnostnega razvoja Združenih narodov. Strategija ob tem omogoča iskanje ter uresničevanje učinkovitega sodelovanja celotne regije. 

Minister dr. Logar je v svojem nagovoru med drugim posebej izpostavil pomen krepitve regionalnega sodelovanja v obdobju po pandemiji covida-19, ki bo usmerjeno predvsem v gospodarsko povezovanje in okrevanje. Ob tem je poudaril tudi potrebo po iskanju priložnosti uresničevanja sinergij med aktivnostmi SEECP in RCC ter evropsko perspektivo držav Zahodnega Balkana.

Minister dr. Logar je ob robu zasedanja opravil tudi dvostranski srečanji z ministroma za zunanje zadeve Črne Gore ter Bosne in Hercegovine.