Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Raščan odprl spletni seminar o javnih naročilih v sistemu Združenih narodov

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Začel se je dvodnevni spletni seminar "Javna naročila v sistemu Združenih narodov". Slovenija na dogodku sodeluje drugič, tokrat v partnerstvu z Združenim kraljestvom, Irsko, Nizozemsko in Poljsko. Ministrstvo za zunanje zadeve, Gospodarska zbornica Slovenije in javna agencija SPIRIT Slovenija so organizacijsko in finančno podprli slovensko sodelovanje.
pred zastavami

Državni sekretar dr. Stanislav Raščan | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je v imenu slovenskih organizatorjev imel uvodni nagovor v katerem je poudaril, da je iskanje novih priložnosti, še posebej v negotovih svetovnih razmerah, osnovna naloga gospodarske diplomacije. Izrazil je zadovoljstvo, da so nekatera slovenska podjetja v sistem javnih naročil v sistemu Združenih narodov že vključena. Letošnji interes in udeležba slovenskih podjetij obeta okrepitev delovanja na tem področju, saj se je na dogodek prijavilo 27 slovenskih podjetij. Sodelovanje Slovenije sledi tudi cilju slovenske zunanje politike, ki je usmerjena v krepitev učinkovitega in na pravilih temelječega multilateralizma.

Na dogodku bo poleg predstavitev javnih naročil izvedenih več delavnic z različnih področij. Na delavnici, kjer bodo predstavljene dobre prakse v sistemu javnega naročanja, bo sodeloval predstavnik slovenskega podjetja Lotrič meroslovje, Gospodarska zbornica Slovenije pa je aktivno vključena v organizacijo delavnice na temo informacijsko-komunikacijske tehnologije.