Skoči do osrednje vsebine

Ministrica dr. Helena Jaklitsch je bila gostja pogovora ob knjigi “Z lepilom na podplatih - Trideset let slovenske države”

Dogodek, v organizaciji Zbora za republiko in Celjske Mohorjeve družbe, je vodil urednik knjige dr. Ivan Janez Štuhec. Poleg ministrice so v pogovoru sodelovali tudi predsednik vlade Janez Janša, akad. dr. Janko Kos in ddr. Klemen Jaklič.
Akad. dr. Janko Kos, predsednik vlade Janez Janša, dr. Ivan Janez Štuhec, ministrica dr. Helena Jaklitsch in ddr. Klemen Jaklič

Akad. dr. Janko Kos, predsednik vlade Janez Janša, dr. Ivan Janez Štuhec, ministrica dr. Helena Jaklitsch in ddr. Klemen Jaklič | Avtor: USZS

1 / 2

Pred tridesetimi leti smo Slovenci kot narod poželi tisto, kar so naši predniki vztrajno sejali skozi stoletja. V zgodovino bomo šli kot milostna generacija. Mnogi so takrat verjeli in upali, da bo prehod v demokratično in pluralno družbo lažji, hitrejši in celovitejši. Danes se realnost zdi drugačna.

Knjiga predstavlja enega od poklonov vsem, ki so kakor koli prispevali k lastni državi, hkrati pa služi kot spodbuda za nadaljnje delo in razvoj slovenske družbe, države in vsakega posameznika, ki dobro misli in deluje za skupno dobro.