Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Franc Vindišar obiskal Splošno bolnišnico Celje

Državni sekretar se je udeležil dogodka ob otvoritvi energetsko prenovljene osrednje bolnišnične stavbe v Splošni bolnišnici Celje. Izrazil je zadovoljstvo ob zaključku nove investicijske pridobitve in sodeloval pri slavnostnem prerezu traku.

"Pogoji za zagotavljanje varne in kvalitetne obravnave pacientov so ena od prioritet celotnega zdravstvenega sistema. Energetska prenova stavbe centralnega bolniškega objekta, ki se je začela aprila 2020, tako pravzaprav uteleša to vrednoto," je uvodoma povedal Franc Vindišar.

Prenova, ki je bila izvedena v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, je na koncu znašala 5,89 milijona evrov in je zaradi dodatnih del presegla pogodbeno vrednost za dobrih 400.000€. Od tega so sredstva ministrstva za zdravje znašala 3,17 milijona evrov, sredstva bolnišnice 1,13 milijona evrov in evropska sredstva 1,59 milijona evrov.

Vindišar: "Nov fasadni ovoj, nova okna in izolacija celotne strehe centralnega bolniškega objekta v prvi vrsti služijo boljšim pogojem za namestitev pacientk in pacientov. Seveda pa je varno in energetsko izpopolnjeno delovno okolje velikega pomena tudi za bolnišnično osebje. Le ustrezno okolje namreč omogoča kvalitetno in osredotočeno delo."

Pomembno je poudariti, da je investicija potekala v času izrednih razmer zaradi epidemije, zato je bilo potrebno ogromno usklajevanja in ob težavah, ki so se pojavile v času izvedbe, tudi strpnega sodelovanja med izvajalci in uporabniki. Vindišar se je v nagovoru vsem zaposlenim v Splošni bolnišnici za razumevanje in njihov trud še posebej zahvalil.

Celotni projekt je plod sodelovanja vseh navedenih deležnikov pri finančnem delu, izvajalcev in zaposlenih v bolnišnici, kakor tudi tudi obiskovalcev bolnišnice, kateri so z razumevanjem spremljali obnovitvena dela.

S primopredajo investicije, ki je bila izvedena v pogodbenem roku, Splošna bolnišnica Celje dobiva nov, svež in estetsko izpopolnjen videz. Ministrstvo za zdravje se bo tudi v prihodnje trudilo za okrepitev investicijskega ciklusa v zdravstvu.

"Nadomestna novogradnja, ki nastaja na zahodnem delu, je potrditev naših namenov. Prepričan sem, da bomo skupaj našli pot k nadaljevanju vseh predvidenih faz in s tem na tej lokaciji vzpostavili prave pogoje za zagotavljanje ustreznega nivoja zdravstvenih storitev," je svoj govor zaključil državni sekretar.