Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Jože Podgoršek na 70. letnici Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj

Minister dr. Jože Podgoršek se je danes dopoldne udeležil praznovanja 70. letnice Kmetijsko gozdarskega zavoda na Ptuju. Sodeloval je tudi pri prerezu traku in otvoritvi novega učnega prostora sirarne.
Minister dr. Podgoršek na slovesnosti ob 70. letnici KGZ Ptuj

Minister dr. Podgoršek na slovesnosti ob 70. letnici KGZ Ptuj | Avtor: MKGP

1 / 2

Minister dr. Jože Podgoršek je v svojem nagovoru čestital Kmetijsko gozdarskemu zavodu Ptuj, ki že 70 let prenaša znanje na različna kmetijska gospodarstva. Čestital je tudi vsem dobitnikom priznanj. Poudaril je, da se je v času epidemije ugotovilo, da prav tak prenos znanja lahko pomaga slovenskemu kmetu. S tem poudarkom bodo nadaljevali tudi v novem programskem obdobju, ukrepi le-tega pa morajo biti bolj programsko naravnani. Dotaknil se je tudi prehranskih verig kjer je izpostavil: »Povezovanje in sodelovanje verig je ključno, tu je veliko možnosti za izboljšanje. Skupaj moramo načrtovati prihodnost, tudi v smislu ukrepov, ki morajo biti ambiciozni in pogumni.«

Glede stanja Selekcijskega poskusnega centra Ptuj je izpostavil, da se ministrstvo dnevno trudi, da bi ponovno prišlo v slovenske roke. 

V nadaljevanju obiska je minister sodeloval tudi pri prerezu traku in odprtju novega učnega prostora sirarne.