Skoči do osrednje vsebine

Obisk v Pomurju

Minister Janez Cigler Kralj je skupaj z direktorjem Doma starejših Rakičan včeraj podpisal sporazum o nameri za izgradnjo infrastrukture za institucionalno varstvo starejših.

Minister je obisk Pomurske regije začel v občini Odranci, kjer si je ogledal načrte in parcelo za izgradnjo dnevnega centra v Odrancih, vredno 562.231,79 evrov. Načrt določa, da bo Dom starejših Lendava zagotovil storitve dnevnega varstva za osebe, starejše od 65 let. S predvideno novogradnjo bo vzpostavljena enota za namen dnevnega varstva.

V Murski Soboti je obiskal Center za socialno delo in Zavod za zaposlovanje, kjer se je seznanil z informacijo, da so v Pomurju imeli v prvih štirih mesecih letošnjega leta v ukrepe aktivne politike zaposlovanja vključenih 957 oseb, predvsem v ukrepe usposabljanja in izobraževanja, spodbude za zaposlovanje in kreiranja novih delovnih mest. Prav tako je v tej regiji veliko število upravičencev do osebne asistence, dodatni programi omogočajo zelo dobro medinstitucionalno sodelovanje ter usposabljanje različnih deležnikov za učinkovito sodelovanje pri odzivanju na nasilje v družini na ravni EU.

V domu starejših Rakičan je minister Janez Cigler Kralj skupaj z direktorjem Zoranom Hoblajem podpisal pismo o nameri za ureditev enote v Črenšovcih (26 postelj), vrednost investicije (odkup in ureditev objekta) znaša 2,2 milijonov evrov.