Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter večjo vključenost v informacijsko družbo

Ministrstvo za javno upravo je v Uradnem listu Republike Slovenije objavilo Javni razpis za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021- 2023. Skupna višina razpoložljivih sredstev javnega razpisa je 4.580.000 evrov.

Besedilo javnega razpisa in razpisni obrazci so dostopni na spletni strani GOV.SI. Rok za prijavo na javni razpis je 30. julij 2021.

Namen javnega razpisa:

  • spodbujanje razvoja digitalne preobrazbe nevladnih in prostovoljskih organizacij s pomočjo vpeljave digitalnih rešitev,
  • višja raven usposobljenosti zaposlenih, članov in prostovoljcev v nevladnih in prostovoljskih organizacijah ter njihovih uporabnikov na področju informacijske družbe z namenom hitrega in uspešnega odzivanja na izzive in potrebe družbe ter dodatne spodbude širši digitalizaciji družbe.

Javni razpis je razdeljen na dva ločena sklopa:

  • Sklop A: projekti v sklopu A lahko trajajo od 18 do 24 mesecev v vrednosti do 200.000 evrov,
  • Sklop B: projekti v sklopu B lahko trajajo od 12 do 15 mesecev v vrednosti do 60.000 evrov.

Na Ministrstvu za javno upravo bomo organizirali informativno delavnico za potencialne prijavitelje, kjer bomo podrobneje predstavili javni razpis. O datumu in lokaciji delavnice bodo potencialni prijavitelji obveščeni na spletni strani ministrstva oziroma na strani objave razpisa.