Skoči do osrednje vsebine

Minister Vrtovec: »Logistika je visoko na lestvici prioritet Ministrstva za infrastrukturo«

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se je v Luki Koper udeležil odprtja garažne hiše in kamionskega vhoda pri bertoški vpadnici. V nagovoru je poudaril, da bosta obe investiciji dodali pomemben kamenček v mozaiku razvoja slovenske logistike, širitve pristaniških zmogljivosti ter izboljšanja storitev, da bo Luka Koper še naprej ohranjala konkurenčne prednosti pred ostalimi pristanišči.
Minister stoji pred vhodom v Luko Koper

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec v Luki Koper | Avtor: MZI

»Logistika je visoko na lestvici prioritet Ministrstva za infrastrukturo. Bolj kot bomo ustvarjali pogoje za razvoj Luke Koper, hitreje se bo razvijala slovenska logistika. V začetku meseca smo končno pričeli z gradnjo drugega tira med Koprom in Divačo, ki bo z odpravo ozkega grla slovenskega in vseevropskega jedrnega omrežja omogočil nadaljnjo rast pretovora. Z drugim tirom bomo zagotovili hitre, učinkovite, kvalitetne in poceni logistične storitve,« je dejal minister Vrtovec

Minister za infrastrukturo je spregovoril tudi o razvoju slovenske logistike v luči razvoja koprskega pristanišča in sodelovanja z zalednimi državami. Prepričan je, da je dolžnost vseh, da poskrbimo, da bomo leta 2026, ko bo drugi tir predan v uporabo, v polnosti izkoristili vse priložnosti, ki nam jih bo ponudila nova povezava. »Z izgradnjo drugega tira bomo šele na pol poti, saj bomo morali v nadaljevanju zagotoviti tudi pretovor. Do tega pa bomo prišli le tako, če bomo z vsemi zalednimi državami, ne glede na politično situacijo v posamezni državi, utrjevali partnerske odnose,« je dejal minister Jernej Vrtovec in dodal, da če bomo v globaliziranem svetu želeli ostati in postati še bolj konkurenčni, bomo morali z vsemi parnerji iskati stične točke in sinergije.