Skoči do osrednje vsebine

Nagovor ministra Poklukarja na javni razpravi v organizaciji Zdravniške zbornice Slovenije

Minister je na današnji razpravi na temo "cepljenje proti COVID-19 in kaj lahko pričakujemo v jeseni", preko video vklopa, nagovoril poslušalce in pozdravil organizatorje ter strokovne govorce.
Minister Poklukar avk srečanje zdravniška zbornica Slovenije

Pozdrav udeležencem in organizatorjem.

Minister je nagovor pričel: "Zahvaljujem se vsem, ki v projektu cepljenja  sodelujete. Tako strokovnjakom, posameznikom, ki ste se prijavili na cepljenje kot vsakemu izmed zdravstvenih delavcev. Nihče od naštetih sam ne zadostuje, vsak mora po svojih močeh pomagati, da bo projekt cepljenja uspešen. "

Zdravstveni delavci ne samo, da rešujejo življenja in zdravijo, so tudi ključni pri ozaveščanju prebivalk in prebivalcev o varnosti cepiva. Javnomnenjske raziskave kažejo, da ljudje absolutno ne nasprotujejo cepljenju, imajo pa vprašanja, imajo dvome, imajo pomisleke o varnosti cepiv. Na ta vprašanja lahko odgovorijo le strokovnjaki, ki so se leta šolali na tem področju, ki vedo kako se cepivo naredi iz česa je sestavljeno in kaj povzroči v telesu, je nadaljeval minister in se ob priliki ponovno zahvalil Zdravniški zbornici Slovenije za organizacijo tako pomembne javne razprave, ki je odgovorila na marsikatero vprašanje, ki se postavlja javnosti.