Skoči do osrednje vsebine

Pri vožnji z vlakom velja polna zasedenost vseh sedišč

S prehodom v tki.rumeno fazo v železniškem in avtobusnem prometu ostajajo v veljavi higienska priporočila in obvezna uporaba zaščitnih mask.

S ponedeljkom, 17. maja, je zaradi izboljšanja epidemiološke slike Slovenija prešla v rumeno fazo, in v skladu z vladnim semaforjem o sproščanju ukrepov za zajezitev epidemije Covid-19, odprla vse srednje šole in fakultete.

Pouk v srednjih šolah poteka po modelu B, kar pomeni, da se vsi dijaki izobražujejo v šoli oziroma v vzgojno-izobraževalnem zavodu, prav tako lahko dijaki ves čas bivajo v dijaških domovih. Potrebno pa je upoštevati omejitve, ki so določene s priporočili oziroma se nanašajo na vzdrževanje higienskega režima ter izvajanje preventivnih ukrepov.  Tudi na fakultetah in višjih strokovnih šolah je v celoti omogočena izvedba predavanj v živo.

V času veljave modela B šolskega pouka, pri vožnji z vlakom velja polna zasedenost vseh sedišč na vlaku.  Zaščitne maske na vlakih ostajajo obvezne. Enako velja tudi za javni potniški promet z avtobusi.