Skoči do osrednje vsebine

Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Tolmin-Modrej

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »DRR Tolmin-Modrej«. Za 3,4 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Direkcija za infrastrukturo v okviru Dogovora za razvoj regij Goriške razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 2,1 milijona evrov.

V okviru projekta bo Direkcija za infrastrukturo zgradila kolesarsko povezavo na odseku med Tolminom in Modrejem, ki je del državne daljinske kolesarske povezave Robič-Kobarid-Most na Soči- Nova Gorica-Komen-Divača-Ilirska Bistrica-Jelšane (Soško-Kraško-Jadranska kolesarska pot). Investicija obsega izgradnjo 2,81 kilometra nove kolesarske povezave, skupna dolžina le-te pa bo ob zaključku projekta 4,6 kilometra.

Naložba bo omogočila, da se del dnevnih migracij preusmeri iz avtomobila na kolo in javni potniški promet, kar bo med drugim prispevalo k zmanjševanju onesnaževanja in k boljšemu počutju prebivalstva na omenjenem območju. Poleg tega se bodo izboljšali pogoji za varno kolesarjenje.