Skoči do osrednje vsebine

Tudi s prehodom v rumeno fazo morajo fakultete upoštevati priporočila za preprečevanje širjenja okužb

Slovenija s 17. 05. 2021 prehaja v rumeno fazo, ki predvideva, da visokošolski zavodi lahko delujejo brez omejitev, ki so veljale v predhodnih fazah, pri čemer ostajajo v veljavi določila glede testiranja, nošenja mask in ostala priporočila za preprečevanja širjenja okužb.

Vlada Republike Slovenije je z Odlokom o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije podaljšala epidemijo še za 30 dni, od 17. maja dalje.

V skladu z Načrtom sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije Covid-19 bo Slovenija s ponedeljkom 17. 5. 2021 prešla v rumeno fazo, ki predvideva, da visokošolski zavodi lahko delujejo brez omejitev, ki so veljale v predhodnih fazah, pri čemer ostajajo v veljavi določila glede testiranja, nošenja mask in ostala priporočila za preprečevanja širjenja okužb.

Dodajamo, da visokošolskim zavodom od 14. 5. 2021 dalje ni treba več dnevno poročati stanja o številu študentov/k in zaposlenih, ki so okuženi ali v karanteni po kraju izvajanja študija v okviru eVŠ.