Skoči do osrednje vsebine

Namestnik ministra za zunanje zadeve Republike Poljske zaključil obisk v Sloveniji

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Danes se je zaključil obisk namestnika ministra in državnega podsekretarja v Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Poljske g. Pawła Jabłońskega v Sloveniji. V okviru obiska na zunanjem ministrstvu sta ga sprejela državni sekretar dr. Stanislav Raščan in minister dr. Anže Logar. Gost je imel tudi predavanje na Diplomatski Akademiji o prednostnih nalogah poljske zunanje politike in dobrih praksah poljske diplomacije.
ogled letala

Državni podsekretar na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Poljske g. Paweł Jabłoński na obisku slovenskega podjetja Pipistrel d.o.o | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Jabłoński se je na pogovorih sestal še z državnim sekretarjem v Kabinetu predsednika vlade in nacionalnim koordinatorjem pobude Tri morja mag. Bojanom Pograjcem, generalnim direktorjem Gospodarske zbornice Slovenije mag. Alešem Cantaruttijem in predsednikom uprave SID Banke mag. Sibilom Svilanom.

Osrednja tema pogovorov je bilo sodelovanje Slovenije in Poljske v pobudi Tri morja. Izmenjana so bila stališča o trenutnem stanju in prednostnih nalogah nadaljnjega razvoja pobude. Poseben poudarek je bil na izmenjavi stališč glede možnosti slovensko-poljskega sodelovanja pri številnih priložnostih, ki jih sodelovanje v tem formatu omogoča. Prav tako je bil poudarjen pomen Investicijskega sklada pobude (Three Seas Initiative Investment Fund – 3SIIF) in financiranju projektov v okviru pobude. Beseda je tekla tudi o strateških perspektivah razvoja e-infrastrukture v okviru pobude Tri morja.

Ob priložnosti obiska v Sloveniji je Jabłoński obiskal še slovenski podjetji Pipistrel d.o.o. in Luka Koper d.d.