Skoči do osrednje vsebine

Najava javnega razpisa Norveškega finančnega mehanizma 2014–2021 na področju izobraževanja

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko bomo predvidoma v petek, 14. maja 2021, v Uradnem listu Republike Slovenije objavili »Javni razpis za sofinanciranje projektov v okviru programa Izobraževanje – krepitev človeških virov«, ki se financira s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma 2014–2021. Skupna višina razpoložljivih sredstev v okviru javnega razpisa bo 11,3 milijona evrov. Delež sofinanciranja projektov bo znašal do 100 odstotkov vseh upravičenih izdatkov.

Namen programa Izobraževanje - krepitev človeških virov je krepiti spretnosti, sposobnosti in znanje ljudi. Poseben poudarek je tudi na spodbujanju aktivnega sodelovanja med slovenskimi in norveškimi institucijami.

K prijavi na razpis bodo vabljeni prijavitelji s projekti, ki spodbujajo institucionalno sodelovanje na vseh ravneh formalnega in neformalnega izobraževanja, prispevajo k izboljšanju podpornega okolja za naslovljene prikrajšane skupine ter izboljšanju usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja.

Javni razpis zasleduje tudi glavna cilja finančnega mehanizma, in sicer prispevati k zmanjšanju gospodarskih in socialnih razlik v evropskem gospodarskem prostoru ter krepiti bilateralne odnose med Slovenijo in Norveško.

Od dneva objave javnega razpisa v Uradnem listu Republike Slovenije bosta javni razpis in razpisna dokumentacija na voljo na spletni strani Norveškega finančnega mehanizma.

Rok za predložitev vlog je 30. september 2021 do 12. ure prek elektronskega sistema spremljanja eMS.