Skoči do osrednje vsebine

Evropska sredstva za industrijsko cono v Ribnici

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Ureditev komunalne in cestne infrastrukture v Lepovčah«. Za 388 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Ribnica v okviru Dogovora za razvoj razvojne regije Jugovzhodna Slovenija, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 175 tisoč evrov.

V okviru projekta bo Občina Ribnica uredila površine industrijske cone in v njej zgradila infrastrukturo. Natančneje, uredila bo komunalno in cestno infrastrukturo na delu lokalne ceste v Lepovčah, ki je del Industrijske cone Lepovče. V sklopu načrtovane naložbe bo občina uredila cesto, enostranski hodnik za pešce, vodovod in meteorno kanalizacijo ter postavila javno razsvetljavo. Projekt bo zaključen najkasneje do začetka letošnjega poletja.

Občina bo z vzpostavitvijo primernih infrastrukturnih pogojev za poslovanje spodbudila nadaljnji razvoj malih in srednje velikih podjetij, ki so ključni nosilci gospodarskega razvoja v regiji. S tem se bo povečala tudi njihova dodana vrednost.