Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša: Najboljša socialna politika je politika ustvarjanja novih, dobro plačanih delovnih mest

Predsednik vlade Janez Janša se danes v Portu udeležuje socialnega vrha, konference na visoki ravni, ki jo organizira Portugalska v okviru predsedovanja EU. Splošni cilj socialnega vrha je določiti evropske smernice socialne politike za prihodnje desetletje in zagotoviti, da se bomo z izzivi sedanjosti in prihodnosti soočili tako, da nikogar ne bomo prezrli.

Države članice, evropske institucije, socialni partnerji in civilna družba se bodo srečali v okviru konference na visoki ravni, da bi okrepili svojo zavezanost izvajanju evropskega stebra socialnih pravic.

"Najboljša socialna politika je politika ustvarjanja novih, dobro plačanih delovnih mest. Za takšno socialno politiko potrebujemo šolski sistem, ki mladih ne nauči samo veliko znanja, ampak predvsem kako se to znanje, ki ga je danes zelo veliko na voljo, pravilno izbira in inovativno uporablja," je v izjavi za medije ob prihodu na socialni vrh povedal predsednik vlade Janez Janša.

Nadaljeval je, da sta središče dobre socialne politike vedno tudi družina in ustvarjanje ugodnega okolja za družine.

"V Evropski uniji je veliko odtenkov evropskega socialnega modela, je pa tudi nekaj skupnih imenovalcev in najmočnejši skupni imenovalec evropske socialne politike je prav politika ustvarjanja novih delovnih mest," je v izjavi za medije sklenil predsednik vlade Janez Janša.