Skoči do osrednje vsebine

Ministrica in državni sekretar s študenti Pedagoške visoke šole v Celovcu

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch ter državni sekretar dr. Dejan Valentinčič sta današnje jutro namenila pogovoru z bodočimi dvojezičnimi in timskimi učitelji na primarni stopnji na avstrijskem Koroškem iz Pedagoške visoke šole v Celovcu in njihovo profesorico mag. dr. Pamelo Glušič.
Posnetek zaslona zoom srečanja, udeleženci.

Udeleženci. | Avtor: USZS

Uvodoma je študente pozdravila ministrica. Poudarila je, da je biti dvojezični učitelj prednost in prav tako tudi velika odgovornost, ki zahteva dodatno energijo, ob enem pa širi obzorja in perspektivo. V nadaljevanju je besedo predala državnemu sekretarju dr. Valentinčiču, ki se je z vedoželjnimi študenti pogovarjal o prisotnosti, organizaciji, življenju, delu in pomenu Slovencev v zamejstvu in po svetu.

Pedagoška visoka šola na Koroškem, ki je bila ustanovljena v letu 2007, je pomembna izobraževalna ustanova z nadregionalnimi in nacionalnimi nalogami, ki izobražuje bodoče učitelje za manjšinsko šolstvo na Koroškem, saj se v enem izmed težišč posveča področju večjezičnosti in medkulturnega izobraževanja.