Skoči do osrednje vsebine

Minister Boštjan Koritnik z novomeškim županom Macedonijem o reševanju prostorske problematike centraliziranih organov

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se je v Novem mestu na delovnem srečanju sestal z županom mag. Gregorjem Macedonijem in njegovo ekipo. Obisk je bil usmerjen predvsem v preveritev in iskanje morebitnih smotrnejših možnosti reševanja prostorske problematike centraliziranih organov, ki svojo dejavnost opravljajo na območju Mestne občine Novo mesto, na razpršenih lokacijah.

Minister si je skupaj z županom in direktorico občinske uprave ter z državno sekretarko na Ministrstvu za javno upravo Urško Ban in Majo Pogačar, direktorico Direktorata za stvarno premoženje, najprej ogledal nekaj zemljišč oziroma objektov, s katerimi upravlja država in bi njihovo rabo v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto lahko optimizirali.

Kot je poudaril minister, se na Ministrstvu za javno upravo strateško usmerjamo v prehod iz najemnih v lastniške prostore, združevanje centraliziranih organov na eni lokaciji in združevanje dislociranih enot organov. »To ima pozitivne učinke tako z vidika ekonomičnosti poslovanja in upravljanja, kot seveda z vidika prijaznosti in poenostavitve dostopa za občane in državljane, ki lahko več upravnih storitev opravijo na enem mestu.«

Prisotni na današnjem delovnem srečanju so se strinjali, da v Novem mestu obstajajo možnosti za uresničitev vizije o centralizaciji organov. Na podlagi zaključkov današnjega srečanja bomo na Ministrstvu za javno upravo izdelali natančnejšo analizo predlaganih rešitev, na podlagi katere se bomo nato lahko odločali o nadaljnjih korakih.