Skoči do osrednje vsebine

Javno posvetovanje o Predlogu priporočila Sveta o spletnem učenju in učenju na daljavo

Evropska komisija je začela javno posvetovanje na ravni EU v okviru priprav Predloga priporočila Sveta o spletnem učenju in učenju na daljavo za primarno in sekundarno izobraževanje.

Dokument bo naslovil skupno vizijo in razumevanje, o tem kako lahko v izobraževanju uporabljamo kombinacijo različnih učnih orodij (tako digitalnih, vključno s spletnimi kot tudi ostalimi), okolij (vključno s šolskimi lokacijami, muzeji, parki in športni centri) in učnih strategij. Priporočilo predstavlja pomembno priložnost na področju izobraževanja za nadgradnjo preteklih izkušenj in raziskovanje možnosti kombinacije šolanja in učenja na daljavo, vključno s spletnim učenjem.

Izkušnje iz časa epidemije COVID-19 in zaprtja šol so dodatno izpostavile prednosti in pomanjkljivosti izobraževalnih sistemov. Po eni strani obstaja izjemna sposobnost za inovacije in sprejemanje novih pristopov, vendar vsi evropski izobraževalni sistemi niso bili enako dobro pripravljeni na prestop v spletno učenje. Posvetovanje bo trajalo do 11. maja.

Več informacij je dostopnih na spletni strani Evropske komisije