Skoči do osrednje vsebine

Prijava prebivališča po pošti oziroma elektronski pošti

Prebivališča lahko prijavite samo na upravni enoti, na območju katere želite prijaviti prebivališče. Prijavo prebivališča lahko uredite, s posredovanjem vloge in dokazil po navadni ali elektronski pošti, na upravni enoti, na območju katere prijavljate bivališče.

Vse informacije so dosegljive na spletni povezavi eUprava - Selitev, prijava, odjava prebivališča (gov.si), kjer so tudi obrazci vlog (za dostop do obrazca razširite možnost "PO POŠTI"):

  
eUprava - Prijava, odjava začasnega prebivališča (gov.si)
 
eUprava - Prijava stalnega prebivališča (gov.si)


  
Obrazec natisnite, izpolnite, lastnoročno podpišite in ga skeniranega, skupaj s prilogami, posredujte na elektronski naslov upravne enote ue.ljubljana@gov.si, ali ga pošljite po pošti na naslov Upravna enota Ljubljana, Tobačna ulica 5, 1000 Ljubljana.
 
Ob oddaji vloge priložite še dokazilo o pravici posameznika do prebivanja na naslovu, ki se prijavlja. Kot dokazilo, da ima posameznik pravico do prebivanja na naslovu, šteje izjava o njegovem lastništvu oziroma solastništvu, najemna ali podjemna pogodba, soglasje lastnika, enega solastnika ali stanodajalca.