Skoči do osrednje vsebine

Zaposleni v vzgoji in izobraževanju ponovno dodani v prednostno skupino za cepljenja proti COVID-19

Vlada je na 203. dopisni seji, ki je potekala 22. aprila 2021, sprejela dopolnjeno Nacionalno strategijo cepljenja proti COVID-19. V prednostno skupino za cepljenje so ponovno dodani zaposleni v vzgoji in izobraževanju, ki še niso bili cepljeni.

Nacionalna strategija cepljenja proti COVID-19, verzija VI, je posodobljena zaradi novih okoliščin v zvezi s potekom cepljenja. Na novo oziroma bolj podrobno so v njej opredeljene prednostne skupine za cepljenje, in sicer: starejši od 50 let, zaposleni v vzgoji in izobraževanju, ki še niso bili cepljeni, in zaposleni pri upravljavcih kritične infrastrukture, v skladu z zakonodajo s tega področja.

Kot prednostne skupine za cepljenje so opredeljeni tudi zaposleni v sektorjih farmacevtske industrije in farmacevtske veletrgovske dejavnosti, ter drugi zaposleni, ki izvajajo naloge, nujne za nemoteno delovanje države, zaposleni in prostovoljci v organizacijah in združenjih, ki nudijo neposredno pomoč kroničnim bolnikom, odvisnim od drog, in drugim ranljivim skupinam ter drugo prebivalstvo po vrstnem redu prijav.