Skoči do osrednje vsebine

Objavljen je razpis Čar lesa za leto 2021

Obveščamo vas, da je na spletni strani Društva za zaščito lesa Slovenije objavljen razpis za prijavo lesnih izdelkov na razstavo Čar lesa, ki ga z namenom promocije lesa in lesnih izdelkov organizira Društvo za zaščito lesa Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Direktoratom za lesarstvo in Javno agencijo SPIRIT Slovenija.

Vabimo podjetja in vse, ki se na kakršenkoli način ukvarjate s predelavo ter obdelavo lesa oz. proizvodnjo lesnih izdelkov, da svoje eksponate prijavite na razstavo.

Na razstavo lahko prijavite eksponate, ki so izdelani iz masivnega in/ali vezanega lesa ter iz naprednih materialov iz lesa, kot je utekočinjen les in nanofibrilirana celuloza (NFC). Izdelki so lahko površinsko obdelani le s prosojnimi premazi. Dovoljena je tudi kombinacija lesa s kamnom in steklom, vendar ta dva materiala ne smeta prevladovati. Prav tako so dovoljeni kovinski ročaji in okovje. Končno izbiro za uvrstitev izdelkov na promocijsko razstavo Čar lesa 2021 bo opravila strokovna komisija.

Izbrani izdelki bodo enotno označeni z imenom izdelovalca, vrsto lesa, količino CO2, ki jo izdelek prispeva k znižanju le-tega v ozračju, ter drugimi tehničnimi podatki.

Razstavljeni bodo v okviru lokalnih razstav Čar lesa in na osrednji razstavi Čar lesa v Cankarjevem domu v Ljubljani, junija v sklopu Dnevov Slovenskega lesarstva. Fotografije izbranih izdelkov z osnovnimi podatki pa bodo objavljene v Katalogu Čar lesa 2021.

Rok za prijavo je do 10. maja 2021, do 12. ure.

Več informacij o razpisu in prijavnico najdete na spletni strani Čar lesa. Vabljeni k sodelovanju!