Skoči do osrednje vsebine

Predstavitve zaključkov projekta AlpLinkBioEco

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je kot projektni partner sodelovalo v projektu AlpLinkBioEco (Interreg Območje Alp). Ob koncu projekta so partnerji ključne rezultate povzeli v zaključni publikaciji »Creating BioBased Value in the Alpine Space« ter izsečke zaključne konference objavili na spletu.

Partnerji projekta AlpLinkBioEco so v poglobljenem poročilu povzeli projektno pot in ključne rezultate Interreg projekta AlpLinkBioEco, ki se je zaključil 16. aprila 2021. Končno poročilo ne vsebuje zgolj informacij o novih medsektorskih vrednostnih verigah na področju krožnega biogospodarstva, temveč tudi akcijski načrt za skupno strategijo na področju krožnega biogospodarstva v alpski regiji in druge zanimive informacije. Poročilo je dostopno tudi na spletu.

Skupina projekta AlpLinkBioEco je ob zaključku projekta organizirala tudi zaključno konferenco, na kateri so bili predstavljeni zanimivi prispevki s področja krožnega biogospodarstva in ključni rezultati projekta. Če ste dogodek zamudili, si del konference lahko ogledate tudi na YouTubu kanalu projekta AlpLinkBioEco.

V projektu AlpLinkBioEco je uspešno sodelovalo 14 projektnih partnerjev iz šestih alpskih držav. Tudi po koncu projekta bodo projektni partnerji še naprej spodbujali krožno biogospodarstvo v regiji in iskali nove načini za sodelovanje na področju. Za več informacij o našem projektu obiščite spletno stran projekta.