Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Raščan otvoril XII. zasedanje Reflection Foruma

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je danes sodeloval na virtualnem XII. zasedanju Reflection Foruma mednarodne Fundacije Evropska unija – Latinska Amerika in Karibi (LAK), ki poteka v soorganizaciji Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije v sklopu aktivnosti Dnevi LAK 2021.
državni sekretar sedi pred računalnikom

Državni sekretar dr. Stanislav Raščan | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Reflection Forum je platforma za odprto in neformalno razpravo med visokimi uradniki obeh regij in izvedenci na posameznih vsebinah. Njen namen je pregled odnosov med regijama, iskanje odgovorov na izzive pri sodelovanju in oblikovanje priporočil za nadaljnje delo.

V otvoritvenem nagovoru dogodka, ki je bil namenjen krepitvi zelenega gospodarskega okrevanja skozi partnerstvo obeh regij po pandemiji covid-19, je državni sekretar dr. Raščan izpostavil medsebojno prepletenost zdravja, okolja in gospodarstva ter se zavzel za sistemski prehod v krožno gospodarstvo. Nacionalni načrt za okrevanje in odpornost tako med drugim predvideva strukturne spremembe v vrednostnih verigah, ki podpirajo to usmeritev. Poudaril je, da lahko prizadevanja za trajnostne načine rasti dosežejo svoje cilje le ob globalnem pristopu, zato cenimo partnerstvo z Latinsko Ameriko in Karibi, ki se je razvilo organsko, na podlagi pomembnih zgodovinskih, kulturnih, političnih, gospodarskih in medosebnih vezi.

Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije organizira mednarodne konference Dnevi LAK od leta 2018 z namenom krepitve bilateralnih odnosov z regijo.