Skoči do osrednje vsebine

Zmagovalci POPRI 2021

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Med splošnim zaprtjem države so mladi na spletnih platformah predstavljali svoje poslovne modele podjetniški komisiji na nacionalnem tekmovanju POPRI, ki ga organizira Primorski tehnološki park. V finale se jih je od 134-ih prijavljenih prebilo 36 ekip. Potegovali so se za prva tri mesta v kategorijah osnovnošolci, dijaki in mladi do 29. leta.

Na tekmovanje POPRI se je skupno prijavilo 344 mladih oziroma 134 ekip. Letos so se že drugič tekmovanja udeležile tudi šole iz zamejstva. 76 skupin se je uvrstilo na predizbore, ki so jih organizirali Primorski tehnološki park, Saša inkubator, Tehnološki park Ljubljana in Podjetniški inkubator Podbreznik, na zaključni del tekmovanja pa se je uspelo prebiti 36-im ekipam. Vsaka je dobila po 500 € iz nagradnega sklada za izboljšanje poslovnega modela za finale.

V finalu so v vsaki kategoriji razglasili tri najboljše ekipe. Sredstva za njihove nagrade so zagotovili soorganizatorji tekmovanja, ki sta poleg Ministrstva RS za gospodarski razvoj in tehnologijo še Javna agencija za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije SPIRIT Slovenija in Slovenski podjetniški sklad. Tekmovanje je podprl tudi Urad vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Glavni organizator tekmovanja POPRI, Primorski tehnološki park, pa je zmagovalnim ekipam zagotovil tudi vstopnico v svet. Zmagovalci med dijaki in študenti ter mladimi do 29. leta starosti bodo tekmovali še na evropskem tekmovanju EUSAIR POPRI Youth, prve tri dijaške ekipe so prejele vstopnico na mednarodno tekmovanje Genius Olympiad, drugo uvrščena ekipa med študenti in mladimi do 29. let pa vavčer za podjetniško usposabljanje Erasmus.

Tekmovanje POPRI dokazuje, da tudi izredne razmere v času pandemije ne morejo preprečiti tega, da bi mladi ustvarjali svojo prihodnost z inovativnimi idejami in optimizmom – in pri tem jih moramo podpreti.

Vabimo vas, da si ogledate tudi razglasitev rezultatov s podelitvijo nagrad, ki je potekala 9. aprila 2021.

Predstavitve projektov so organizatorji razdelili v tri kategorije, vabljeni k ogledu vseh treh: