Skoči do osrednje vsebine

Brezobrestni krediti za organizatorje paketnih potovanj

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Pri Slovenskem podjetniškem skladu je odprt javni razpis, ki omogoča turističnim agencijam in drugim organizatorjem paketnih potovanj pridobitev ugodnega brezobrestnega kredita za poplačilo obveznosti do potrošnikov, ki so zavrnili vrednotnice in so zahtevali vračilo denarja.

Turistične agencije in drugi organizatorji potovanj, ki imajo take obveznosti do potrošnikov, lahko pridobijo do 100.000 evrov brezobrestnega kredita, pri čemer je brezobresten zgolj, če ga takoj po pridobitvi (najkasneje naslednji delovni dan) in v celoti nakažejo potrošnikom, ki so plačali paketna potovanja in so zavrnili vrednotnice, ker potovanja niso bila izvedena zaradi epidemije covid-19. Prijava na prvi rok razpisa za pridobitev kredita je odprta do 22. aprila 2021.

Več informacij lahko preberete na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada.

V pripravi je komplementaren javni razpis za tiste turistične agencije in organizatorje paketnih potovanj, katerih obveznosti do izplačila potrošnikov v denarju so višje od 100.000 evrov. Načrtujemo, da bo komplementarni javni razpis objavljen predvidoma prihodnji mesec, in sicer z željo, da bodo lahko organizatorji potovanj poplačali vse dolgove potrošnikom, ki so zavrnili vrednotnice.