Skoči do osrednje vsebine

Objavljen je razpis L'Oréal-UNESCO For Women in Science Awards 2022

UNESCO in L'Oreal z mednarodnimi nagradami za življensko delo spodbujata in podpirata uspešne znanstvenice po vsem svetu od leta 1998. Gre za ugledne nagrade v višini 100.000 EUR, ki so namenjene izjemno uspešnim znanstvenicam s področja naravoslovnih znanosti in jih vsako leto jih prejme pet vodilnih znanstvenic, iz vsakega kontinenta po ena. V preteklih letih so kar tri njihove dobitnice prejele po tem priznanju tudi Nobelovo nagrado.

Letošnji razpis L'Oréal-UNESCO For Women in Science Awards 2022 je namenjen znanstvenicam s področja znanosti o življenju in okoljskih znanosti (med drugimi biologija, medicina, biotehnologija, agrikultura, ekologija ...). Več informacij najdete na povezavah:

International Awards in Life and Environmental sciences - 2022 Call for nomination

Pravilnik v angleškem jeziku

Kandidatke lahko predlagajo ugledni znanstveniki (rektorice/ji, dekanje/i, predstojnice/ki kateder, redne/i profesorice/ji, doktorice/ji znanosti) do 31. maja 2021. Vabimo vas, da predlagate primerno slovensko kandidatko prek spletne platforme.


Vljudno vas tudi prosimo, da nas o vaši nameri za nominacijo obvestite. Prav tako smo vam za vse dodatne informacije in pojasnila na razpolagi na e-naslovu: barbara.urbanija@gov.si.