Skoči do osrednje vsebine

Nadgradnja zalednega sistema #OstaniZdrav

Danes ob 20. uri bo potekala nadgradnja zalednega sistema aplikacije #OstaniZdrav na različico 1.13.1.

Omenjena nadgradnja je predpogoj za naslednjo nadgradnjo aplikacije (z oznako 1.14.3), ki bo uporabnicam in uporabnikom prinesla tudi dve novi funkcionalnosti: prikaz statistike in možnost vnašanja v dnevnik srečanj. Nadgradnja bo potekala predvidoma do 21. ure.

Vsi, ki uporabljajo starejšo različico aplikacije #OstaniZdrav (z oznako 1.3), bodo avtomatično (ko bodo odprli aplikacijo na svojem mobilnem telefonu) prejeli obvestilo, da morajo aplikacijo nadgraditi in navodilo, kako to storijo. Uporabnice in uporabniki z najnovejšo različico aplikacije današnje nadgradnje ne bodo opazili.

Ob tem vse uporabnice in uporabnike aplikacije #OstaniZdrav prosimo za razumevanje, ker v času med 20.00 in 21.00, ko bo tekla nadgradnja, ne bodo mogli aktivirati pošiljanja dnevnih ključev v primeru pozitivnega testa na SARS-Cov-2. O tem jih bo aplikacija obvestila z naslednjim obvestilom: »Napaka. Povezave ni bilo mogoče vzpostaviti (503). Poskusite znova.« Po izvedeni nadgradnji bo pošiljanje dnevnih ključev znova vzpostavljeno.

Aplikacija #OstaniZdrav je namenjena zajezitvi širjenja virusa Sars-CoV-2 tako v Sloveniji, kakor tudi zunaj njenih meja. Zato jo tehnična ekipa Ministrstva za javno upravo, s ciljem stalnega izboljšanja njene uporabne vrednosti in v povezavi z aktualnim dogajanjem, vezanim na epidemiološko situacijo, redno nadgrajuje.  

Uporabnice in uporabnike vljudno prosimo za razumevanje.