Skoči do osrednje vsebine

Drugi digitalni osnovni tečaj za module civilne zaščite MBC 18.2

V okviru evropskega programa usposabljanj na področju civilne zaščite med 12. in 16. aprilom 2021 poteka drugi digitalni osnovni tečaj za module civilne zaščite (Modules Basic Course - MBC) v 18. ciklu izvajanja tečajev.

Tečaj je namenjen vodstvenim kadrom modulov iz evropskih držav, ki sodelujejo v mednarodnih reševalnih operacijah oziroma intervencijah v tujini. Po opravljenem tečaju se udeleženci lahko udeležijo štabnih, nato pa še praktičnih vaj v okviru evropskega programa usposabljanj na področju civilne zaščite.

Z namenom zagotavljanja kontinuitete usposabljanj v času epidemije covid-19, ko izvedba tečajev v fizični obliki ni mogoča, je Uprava RS za zaščito in reševanje, v sodelovanju s švedsko Agencijo za zaščito in pripravljenost (MSB), avstrijskim Rdečim križem (ARC) in avstrijskim Ministrstvom za notranje zadeve (BM.I) tečaj pretvorila v popolnoma digitalno obliko.

Na tokratnem 5,5 dnevnem tečaju sodeluje skupno 20 udeležencev iz 20 držav: Albanije, Avstrije, Belgije, Češke, Danske, Estonije, Finske, Francije, Hrvaške, Italije, Jordanije, Latvije, Nemčije, Nizozemske, Portugalske, Romunije, Slovaške, Slovenije, Španije in Švedske.

Prihodnji, tretji digitalni tečaj MBC 18.3 se bo pričel konec meseca maja 2021.

Predstavitev aktivacije mehanizma Evropske unije na področju civilne zaščite.

Predstavitev aktivacije mehanizma Evropske unije na področju civilne zaščite.

1 / 3