Skoči do osrednje vsebine

Regionalna konferenca Nemškega združenja za mednarodno sodelovanje (GIZ) o gospodarski diplomaciji

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Generalni direktor za gospodarsko in javno diplomacijo mag. Iztok Grmek je danes na konferenci, ki jo organizira Nemško združenje za mednarodno sodelovanje (GIZ) predstavil slovenske izkušnje pri razvoju storitev gospodarske diplomacije. Konferenco preko avdio-video povezave pripravlja od 12. do 14. aprila 2021 podružnica GIZ v Skopju. Na konferenci sodelujejo vodilni predstavniki za področje gospodarske diplomacije, poleg slovenskih tudi predstavniki Hrvaške in držav Zahodnega Balkana (WB6) ter organizatorji iz GIZ.
mag. Iztok Grmek za mizo med avdio-video konferenco

Mag. Iztok Grmek | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

Model delovanja slovenske gospodarske diplomacije z vsemi subjekti, ki delujejo na tem področju, je še posebej zanimiv za države Zahodnega Balkana tudi v procesu poglabljanja njihovega sodelovanja z Evropsko unijo.

Generalni direktor mag. Grmek je na konferenci poudaril dobre prakse slovenske gospodarske diplomacije, ki so prepoznane v slovenskem gospodarstvu. Posebna pozornost v razpravi je bila namenjena trgom, ki jim pri diverzifikaciji izvozne naravnanosti in nadaljnji internacionalizaciji, slovensko gospodarstvo namenja primarno pozornost ter vplivu pandemije covida-19 na aktualne aktivnosti slovenske gospodarske diplomacije.