Skoči do osrednje vsebine

Demanti na članek "Nedolžen padel v meddržavni spor" v dnevniku Delu

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Ministrstvo za zunanje zadeve izraža iskreno začudenje nad člankom novinarja Novice Mihajlovića z naslovom "Nedolžen padel v meddržavni spor", objavljenim v Delu dne 1. aprila 2021. Naslov in vsebina članka ne odražata dejstev. V sicer zelo korektno izmenjavo stališč Slovenije z dvema partnerskima državama želi novinar Mihajlović vključiti dobršno mero senzacionalizma.

Obžalujemo, da novinarja včeraj ni bilo na novinarski konferenci ministra dr. Anžeta Logarja in namestnika predsednika vlade Severne Makedonije Nikole Dimitrova, na katero je bil kot običajno povabljen tudi časopis Delo, saj bi lahko svoje senzacionalitične navedbe neposredno preveril pri ministru in podpredsedniku vlade in s tem ugotovil, da ni vsebine za njegov prvoaprilski članek.

Ministrstvo za zunanje zadeve v celoti zavrača navedbe iz članka. Tokrat tudi uradno, glede na to, da se napačne informacije izpod peresa novinarja Mihajlovića pojavljajo redno. V predhodnem primeru celo tako očitno, da je napačnemu kandidatu za veleposlanika nadel napačno ime in celo napačno fotografijo.

Ministrstvo bo še naprej na voljo za dodatne informacije v zvezi s članki, ki jih novinarji pišejo za medijske hiše.