Skoči do osrednje vsebine

Soglasje Vlade RS k vsebini razpisa za vpis v doktorske študijske programe tretje stopnje za študijsko leto 2021/2022

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Vlada Republike Slovenije je dala soglasje k vsebini razpisa za vpis v doktorske študijske programe tretje stopnje Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru, Univerze na Primorskem in Fakultete za informacijske študije v Novem mestu za študijsko leto 2021/2022.

Univerza v Ljubljani za študijsko leto 2021/2022 razpisuje 944 vpisnih mest za vpis v 1. letnik skupaj za državljane Republike Slovenije in državljane drugih držav članic Evropske unije ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav, ki niso članice Evropske unije, kar je 8 vpisnih mest več kot v prejšnjem študijskem letu. Število razpisanih mest za vpis v višji letnik je omejeno s številom vpisanih študentov prejšnjih generacij, razen če ni drugače določeno pri posameznem študijskem programu.

Univerza v Mariboru za študijsko leto 2021/2022 razpisuje 442 vpisnih mest za vpis v 1. letnik skupaj za državljane Republike Slovenije in državljane drugih držav članic Evropske unije ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav, ki niso članice Evropske unije, kar je 19 vpisnih mest več kot v prejšnjem študijskem letu. Število razpisanih mest za vpis v višji letnik je omejeno s številom vpisanih študentov prejšnjih generacij, razen če ni drugače določeno pri posameznem študijskem programu.

Univerza na Primorskem za študijsko leto 2021/2022 razpisuje 182 vpisnih mest za vpis v 1. letnik skupaj za državljane Republike Slovenije in državljane drugih držav članic Evropske unije ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav, ki niso članice Evropske unije, kar je 5 vpisnih mest več kot v prejšnjem študijskem letu. Število razpisanih mest za vpis v višji letnik je omejeno s številom vpisanih študentov prejšnjih generacij, razen če ni drugače določeno pri posameznem študijskem programu.

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu pa za študijsko leto 2021/2022 razpisuje 18 vpisnih mest za vpis v 1. letnik skupaj za državljane Republike Slovenije in državljane drugih držav članic Evropske unije ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav, ki niso članice Evropske unije, kar je enako kot v prejšnjem študijskem letu. Število razpisanih mest za vpis v višji letnik je omejeno z razpisanimi vpisnimi mesti za 1. letnik generacije.