Skoči do osrednje vsebine

Cepilno mesto v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani od četrtka na voljo za civilno prebivalstvo

Minister za obrambo mag. Matej Tonin si je danes, v torek, 30. marca, skupaj z načelnikom Generalštaba Slovenske vojske (SV) generalmajorjem Robertom Glavašem in s poveljnikom sil Slovenske vojske brigadirjem Miho Škerbincem ogledal cepilno mesto v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani, organizirano za cepljenje pripadnikov Slovenske vojske in zaposlenih na Ministrstvu za obrambo ter v Upravi za zaščito in reševanje. Cepljenje izvaja Vojaška zdravstvena enota Slovenske vojske z zdravniki in ostalim zdravstvenim osebjem.

Kot je ob obisku poudaril minister mag. Matej Tonin je cepljenje edini način, da se vrnemo v normalna življenja. Tudi zato je Slovenska vojska vzpostavila nov cepilni center v Vojašnici Edvarda Peperka. Po 1. aprilu bo to cepilno mesto na razpolago za cepljenje splošnega prebivalstva, tako kot to že poteka v kranjski vojašnici. Kot je povedal minister Tonin, po kranjski vojašnici, kjer cepljenje že uspešno poteka, Slovenska vojska tudi z vojašnico v Mostah dodaja pomemben kamenček v mozaik na poti v normalnost.

Na Ministrstvu za obrambo, vključno z organi v sestavi (Slovenska vojska, Uprava za zaščito in reševanje in oba inšpektorata), se je do danes z eno ali obema dozama cepilo 2171 (1916 Slovenska vojska in 255 preostali del ministrstva). Za jutri načrtujemo cepljenje s prvo dozo še za 1200 pripadnikov SV.

Od 1916 cepljenih v SV se je z eno dozo cepilo 1563 pripadnikov, z dvema pa 353 pripadnikov. 255 zaposlenih v upravnem delu, ki so bili do danes cepljeni, je prejelo prvo dozo.

Zvočna posnetka izjav za medije (MP3):

- minister za obrambo mag. Matej Tonin

vvu Zlatko Kvržič, glavni zdravstvenik SV na cepilnem mestu v VEP

Video posnetka izjav (YoutubeMORS), Aleksander Strnad, GŠSV

- minister za obrambo mag. Matej Tonin

vvu Zlatko Kvržič, glavni zdravstvenik SV na cepilnem mestu v VEP