Skoči do osrednje vsebine

Sprejem veleposlanika Češke republike pri ministru za zdravje

Minister za zdravje Janez Poklukar je na vljudnostnem obisku gostil veleposlanika Češke republike v Republiki Sloveniji Juraja Chmiela.
Veleposlanik in minister na vljudnostnem sestanku.

Minister za zdravje Janez Poklukar in veleposlanik Češke republike v Republiki Sloveniji Juraj Chmiel.med vljudnostnim obiskom.

Sogovornika potrdila odlično bilateralno sodelovanje med državama na področju zdravja, ki presega politično raven in poteka tudi v praksi med posameznimi zdravstvenimi ustanovami. Osredotočila sta se na izmenjavo informacij in izkušenj, povezanih z obvladovanjem pandemije COVID-19 ter odzivanjem obeh zdravstvenih sistemov v teh zahtevnih časih ter izpostavila, da sta obe državi v praksi izkazali medsebojno solidarnost in pripravljenost na pomoč, kar je lahko vzor in vodilo pri krepitvi principov solidarnosti in zavezanosti k skupnemu boju proti bolezni v evropskem prostoru. 

Minister za zdravje je sogovorniku predstavil osnovne obrise programa predsedovanje Slovenije svetu Evropske unije na področju zdravstva in izrazil željo oziroma pričakovanje tvorne podpore predvidenim aktivnostim Slovenije v času predsedovanja tudi s strani Češke republike, ki se bo v vlogi predsedujoče Svetu Evropske unije znašla leto dni za Slovenijo.