Skoči do osrednje vsebine

Natečaj Evropske vesoljske agencije za scenarije kratkih filmov

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Evropska vesoljska agencija (ESA) je objavila povabilo k prijavi na natečaj za scenarije kratkih filmov o evropskem raziskovanju vesolja.

Evropska vesoljska agencija (ESA) je objavila povabilo k tekmovanju »ESA New Worlds Film Competition – Screenwiting competition for short films about European space exploration« (Filmski natečaj »ESA novi svetovi – natečaj za scenarije kratkih filmov o evropskem raziskovanju vesolja«).

Namen natečaja je spodbuditi zanimanje za program človeških in robotskih raziskav (ESA’s Human and Robotic Exploration programme) in navdihniti splošno javnost za raziskovanje vesolja.

Na natečaju lahko sodelujejo državljani držav članic ESA, pridruženih ali sodelujočih držav ESA, med katerimi je tudi Slovenija, ki so starejši od 18 let. Možna je le ena prijava na posameznega prijavitelja v eni od treh kategorij (animacija, dokumentarec, fikcija). Prijavljeno delo, predloženo  v angleškem jeziku, mora biti original, ne adaptacija, medtem ko je končni izdelek lahko tudi v drugem jeziku, ne nujno v angleščini. 

Z 8. marcem 2021 je javni natečaj odprt za prvo stopnjo natečaja (1. in 2. krog), natečaj za drugo fazo (3. krog) pa bo objavljen v kratkem.

Več informacij o razpisu je objavljenih na spletni strani Evropske vesoljske agencije.

Prijave so možne preko obrazca, kjer je naveden tudi rok za prijavo.