Skoči do osrednje vsebine

Virtualno zasedanje Mešane komisije za trgovinsko in gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Indijo

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Danes je potekalo deveto zasedanje Mešane komisije za trgovinsko in gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Indijo, tokrat prvič v obliki avdio-vizualne konference. Slovenskemu delu Mešane komisije je predsedoval mag. Iztok Grmek, veleposlanik in generalni direktor Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo, indijskemu delu pa Nidhi Mani Tripathi, skupna sekretarka na Oddelku za trgovino na Ministrstvu za trgovino in industrijo Indije. Na zasedanju so preko video povezave sodelovali tudi predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Agencije SPIRIT, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstva za infrastrukturo, Gospodarske zbornice Slovenije, Združenja Zitex pri Gospodarski zbornici Slovenije ter Luke Koper.
Delegaciji za mizo in na ekranu

Delegaciji med pogovorom | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Zasedanje je omogočilo pregled gospodarskih razmer v obeh državah in dosedanjega bilateralnega gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Indijo ter tudi opredelitev možnosti za poglobitev sodelovanja po posameznih področjih kot so: znanstveno in tehnološko sodelovanje (tako na institucionalnem kot tudi na podjetniškem nivoju), informacijsko-komunikacijska tehnologija, okoljske tehnologije, promet in logistika, standardizacija, sodelovanje med zbornicami. Slovenija je ob tej priložnosti predstavila skorajšnje odprtje Mednarodnega raziskovalnega centra za umetno inteligenco (IRCAI), ki bo pod okriljem UNESCO deloval v Ljubljani in pozdravila pristop Indije kot države partnerice.

Ob koncu virtualnega zasedanja je bil podpisan zapisnik, kjer so navedene vse obravnavane teme s cilji za nadgradnjo sodelovanja med državama.