Skoči do osrednje vsebine

Usposabljanje Evropske vesoljske agencije na področju daljinskega zaznavanja

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Evropska vesoljska agencija (ESA) v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani (UL FGG) organizira že deseto usposabljanje na področju daljinskega zaznavanja, tokrat s poudarkom na področju gozdarstva: »Opazovanje Zemlje in umetna inteligenca za gozdarstvo«.

Usposabljanje bo potekalo v angleškem jeziku, med 20. in 24. septembrom 2021, predvidoma v živo, na UL FGG. Usposabljanje je namenjeno predvsem študentom višjih letnikov, doktorskim študentom in mladim raziskovalcem, ki jih zanima uporaba daljinskega zaznavanja in umetne inteligence na področju gozdarstva.

Na usposabljanju bodo udeleženci lahko praktično spoznavali področje pod vodstvom priznanih evropskih in slovenskih strokovnjakov. Razložene bodo teoretične osnove, algoritmi, podatki in njihova aplikativna uporaba za področje gozdarstva ter prikazana uporaba različnih metod in orodij za obdelavo satelitskih podatkov s poudarkom na posnetkih Sentinel.

Prijave in dodatne informacije so objavljene na spletni strani Evropske vesoljske agencije, v angleškem jeziku.

Rok za prijavo je do 15. maja 2021.